Description


The creation of a new access ramp allows the vehicles to enter directly from the main road and the excavation of the slope in the opposite side, creates the exit for the building used as garage
Due to the proximity of the railways a particular attention was given to the excavation methodology used, inserting sheet piling to support the sloped area created by the excavation, before the realization of the retaining wall
The complexity of the intervention was also due to the fact that both electricity and gas supplies were in common with the adjacent building, therefore the installation phase had to be well planned and coordinated to avoid the interruption of the neighbor activities
Encotech SA was appointed for the Design Coordination, Construction Management, Project Management and Cost Control.